Nieuwkerke, in de 16de eeuw de grootste textielgemeente in Vlaanderen, heeft een groot geschiedkundig verleden. De weiden rond het huis werden vroeger gebruikt als bleekweiden,waar de lakens werden neergelegd om te bleken en te drogen. De Bosgeus is heropgebouwd na de 1ste Wereldoorlog om verder als rusthuis dienst te doen. In de jaren ’80 werd het verkocht en van dan af uitgebaat als vakantiehuis voor kinderen.

In 1999 werd het huis aangekocht, door de huidige eigenaar gerenoveerd en voldoet aan alle opgelegde veiligheidsnormen. Het huis is erkend als een C-huis door Toerisme Vlaanderen, wat wil zeggen dat het aan alle comfort en veiligheidsnormen voldoet volgens de opgelegde reglementeringen.

The most beautiful place in West Flanders.

Lodgings for groups from 1 up to 131 people in house. In addition, larger groups or groups who prfer camping can set up tents, for partisipants exceeding 131 you have to pay extra. We happily welcome everyone: young and old, families, schools, clubs, associations, etc. Note that you rent the entire house: So whether your group exists of 20 or 100 people, the price remains the same.