Homebeer

J.J. Crow Beer

nieuwkerkewo1jjcrowebeer

A new Flemish beer

bier De BosbeusGroepsverblijf  'De Bosgeus' te Nieuwkerke in Heuvelland ontvangt binnenkort zijn vrienden en buren en dit op 8 oktober 2017 


Maar tevens is het het promotiemiddel bij uitstek voor het vakantie- en groepsverblijf. Er wordt volop promotie gemaakt via het label van hun bier. De consument vindt er alle praktische logiesgegevens op terug.
Het nieuwe bier heet 'Bosgeus' Heuvellands blond en haalt 6,8°.

Het bier werd gebrouwen door Brouwerij De Graal uit Brakel. Het fruitsap (appels en peren) die in flessen wordt getrokken door De Geperste Zaligheid uit Voormezele geeft Bosgeus zijn speciale smaak. Het is een tarwebier met arroma van koreander en sinaasappelpil en een percentage van fruitsap gemaakt met fruit uit de eigen boomgaard.

Het wordt geschonken in bepaalde zaken in Heuvelland waar men streekbieren promoot. Het wordt geschonken in aangepaste glazen van 25cl. Op het glas staat een bedelaar uitgebeeld. Het gaat om een tekening uit de16de eeuw. Bosgeus wil ook zeggen bedelaar, vandaar de naam van het bier en ook van het groepsverblijf. Bekijk de geschiedenis van de streek. De Geus staat ook geschilderd op een muur van de bar in De Bosgeus.

Het bier is ook te verkrijgen in bepaalde streekwinkels in Heuvelland en kan ook gedronken worden in De Bogeus.

Meer weten over de streekproducten uit Heuvelland en Ieper bekijk dan de site van de buurtwinkels.

Het bier kan ter plaatse gedronken worden aan 2 euro in een bierglas die werd gemaakt met het logo van de Bosgeus die geschilderd terug te vinden is op een van de muren van Het Petit Pub.