On location

Youth


ksa Nieuwkerke
In het dorp is een plaatselijke KSA vereniging en hun lokaal paalt aan het domein. De jongeren kunnen in het dorp school lopen tot hun laatste jaar lager onderwijs en moeten hierna de stap doen naar het hoger onderwijs dat kan gevolgd worden in Ieper of Poperinge.

Photosearch

altEen eigen opgemaakte fotozoektocht in de omgeving van het huis leert iedere bezoeker de streek wat beter kennen. Via de foto's moet de weg gevonden worden. We zijn op stap voor anderhalf uur in een prachtige omgeving.
Download hier de fotozoektocht in PDF formaat. Het is opgemaakt in een boekje en moet dus ook zo worden afgeprint en is aan beide kanten bedrukt.

Educational package

afb

  • Een eigen opgemaakte fotozoektocht in de omgeving van het huis leert iedere bezoeker de streek wat beter kennen. Via de foto's moet de weg gevonden worden. We zijn op stap voor anderhalf uur in een prachtige omgeving.
  •  

Via de provincie West-Vlaanderen kunnen educatieve pakketten voor groepen aangevraagd worden: 

op stap met de boskoffer

de landschapskoffer

En op aanvraag kunnen andere pakketten worden opgevraagd of dit kun je ook bekijken en zelf opvragen via de provincie. Het aanbod is terug te vinden onder natuurgerichte pakketten,  Ook via de gemeente kun je bepaalde pakketten samenstellen.
Ook materialen kunnen worden afgehuurd bij de provincie zoals audiovisueel materiaal en tentoonstellings materiaal en kunstkoffer.
Voor  scholen beschikt Heuvelland ook nog over een aanbod.

Men kan inschrijven voor verhalen voor onderweg  Het gaat om een wandeling rond de 2u30 waar men op verschillende stopplaatsen een verhaal kan beluisteren door Johan Nuyttens en muzikale begeleiding van Annie Lemahieu omtrent de Geuzentijd.

Sports

  • Avonturenparcours (palend aan het domein)

Het avonturenparcours vertrekt van op de markt te Nieuwkerke. Het is een parcours voor jongeren tot 14 jaar. Klimmen en klouteren, een spelebox, hangringen en andere spectaculaire voorwerpen vragen een sportieve en uitdagende inspanning. Men passeert een heel mooi aangelegd speelplein net achter de kerk. Het grootste deel ligt op de berm van een oude tramroute die paalt aan De Bosgeus. 

  • een eigen volleybalterrein (badminton en andere netbalsporten) zijn ter plaatse te verkrijgen
  • basketbalring is er ook ter plaatse op de binnenkoer
  • en een eigen speeltoren op een speelweide van om en bij de 6000m² (voorrang aan de eigen bezoekers van het jeugdverblijf De Bosgeus) maar op aanvraag steeds toegankelijk voor de vrije bezoeker.

History

Bleekweide
In de 16de eeuw was Nieuwkerke een der grootste textiel steden uit Vlaanderen. De weiden achter en palend aan het huis verwijzen nog steeds naar deze periode. De weiden waren vroeger namelijk Bleekweiden, waar de lakens werden neergelegd om te bleken. de Geuzentijd heeft hier zijn sporen achtergelaten.