Culture, sport and recreation

Musea

In het stadhuis van Nieuwkerke loopt een tentoonstelling over de Geuzentijd ‘Van wol, gebaat en getier’ ondergebracht en op aanvraag te bezichtigen.

 

 1. muziekcentrum ’t Folk laat de folkmuziek vanaf heden dagelijks weerklinken in Dranouter en omstreken. De Geuzentocht en Geuzendag in Nieuwkerke, de zoete- en rommelmarkt van Kemmel, Borelle en het Folkfestival te Dranouter zijn evenementen die ervoor zorgen dat er in Heuvelland altijd iets te beleven valt.

Wereldoorlog I en II hebben overal hun sporen nagelaten. De kerkhoven, monumenten en musea zijn steeds te bezichtigen. Het In Flanders Fields museum te Ieper brengt deze periode in beeld. Ook de Ierse Vredestoren in Mesen ziet men van ver weerspiegelen.

In Flanders Fields Museum (IFFM) wil zijn bezoekers confronteren met het verleden, maar ook met het heden. Met het verhaal van één bepaalde oorlog op één bepaalde plaats - WO I in de Westhoek -, maar ook met het universele thema van de oorlog die altijd en overal woedt. Het IFFM is een modern, levend museum met interactieve kiosken, audiovisuele evocaties. Er is altijd een kleinere tijdelijke tentoonstelling en het museum onderhoudt een sterke band met de talloze sites in de frontstreek.

Openingsuren:
april - september elke dag van 10 tot 18 uur
oktober - maart van dinsdag tem zondag van 10 tot 17 uur
Sluiting de eerste 3 weken na het kerstverlof, telefoon: +3257239220

 

Cultuur

 logo muziekcentrum dranouter het-labyrint-kemmel
In het dorp is een Geuzententoonstelling dat op aanvraag te bezichtigen is. In het nabijgelegen dorp Dranouter bevindt zich eenMuziekmuseum en in Kemmel een Landbouwmuseum.

In Kemmel is er ook het speelgoedmuseum waar je tevens een aantal volksspelen kunt proberen en proberen het middelpunt van een doolhof te vinden. In Het Labyrint kun je aan tafel met een lekker streekbier een gezelschapspel spelen.


Sport en Recreatie

  • Zwembad in Ieper, Poperinge

    zwembad ieper of poperingVoor de openingsuren van het zwembad te Poperinge en het zwembad te Ieper hoef je maar te klikken op de link.

  • Skipiste

   In Komen bevindt zich een skipiste waar je kan leren skiën en snowboarden.
   Het ganse jaar open.

  • Sporthallen

    Sporthal van Heuvelland bevindt zich in Wijtschate en is te boeken via de sportdienst.

  • Wandelen en rondritten

    Rent a Guide 
    Jef Hoornaert - Frie Hardeman 

  • Watersport

   Het watersportcentrum Prés Du Hem bevindt zich op 8km van De Bosgeus. Hier kan men zwemmen, surfen, zeilen en kajakken en tevens genieten van de prachtige natuur.

  • Manèges:
Rode Berg, 't WolvennestWandel- en fietsroutesruiterroutesMTB routes

Via het fietsnetwerk of wandelnetwerk kan iedereen een uitgestippelde route zelf bepalen en dit naar zijn eigen doen en laten. Je hoeft enkel het vertrekpunt aan te klikken en dan elk punt waar je wil passeren. Door het eindpunt aan te klikken bekom je je eigen route. Je kan dit uitprinten en aan je fiets kleven. Je rijdt van punt tot punt zonder de weg te verliezen. Geniet van het mooie landschap maar vergeet niet dat het heuvellachtig kan zijn.