History

In het stadhuis van Nieuwkerke loopt een tentoonstelling over de Geuzentijd ‘Van wol, gebaat en getier’ ondergebracht en op aanvraag te bezichtigen.

  1. muziekcentrum ’t Folk laat de folkmuziek vanaf heden dagelijks weerklinken in Dranouter en omstreken. De Geuzentocht en Geuzendag in Nieuwkerke, de zoete- en rommelmarkt van Kemmel, Borelle en het Folkfestival te Dranouter zijn evenementen die ervoor zorgen dat er in Heuvelland altijd iets te beleven valt.

Wereldoorlog I en II hebben overal hun sporen nagelaten. De kerkhoven, monumenten en musea zijn steeds te bezichtigen. Het In Flanders Fields museum te Ieper brengt deze periode in beeld. Ook de Ierse Vredestoren in Mesen ziet men van ver weerspiegelen.

In Flanders Fields Museum (IFFM) wil zijn bezoekers confronteren met het verleden, maar ook met het heden. Met het verhaal van één bepaalde oorlog op één bepaalde plaats - WO I in de Westhoek -, maar ook met het universele thema van de oorlog die altijd en overal woedt. Het IFFM is een modern, levend museum met interactieve kiosken, audiovisuele evocaties. Er is altijd een kleinere tijdelijke tentoonstelling en het museum onderhoudt een sterke band met de talloze sites in de frontstreek.

Openingsuren:
april - september elke dag van 10 tot 18 uur
oktober - maart van dinsdag tem zondag van 10 tot 17 uur
Sluiting de eerste 3 weken na het kerstverlof, telefoon: +3257239220