Hospitality

bruine kroegVerschillende typische bruine kroegen zijn over de ganse streek verspreid. De Preekstoel in Dranouter, De Heksenketel in Loker, Het Groen Blad te Nieuwkerke, 't Hellegat op de Rode Berg, De Barbier in Dranouter, De Irish Pub in Loker, Den Ekster op de Monteberg waar er af en toe optredens zijn.


Op al deze plaatsen worden verschillende soorten bier aangeboden en het eten is er voortreffelijk en schappelijk van prijs en ieder plekje heeft zijn eigen specialiteit: hillander, heksepotje, konijn met pruimen, ovenkoeken...

Naast de kleine culinaire etablissementen heeft de streek ook zijn hoogstaande restaurants waaronder De Wulf in Dranouter (een 1 sterrenrestaurant), In de Zon waar men in een koerssfeer gezellig en goed kan eten. De Baronie en De Rentakker op de Scherpenberg,Landhuis Molenhof en De Nachtegaal op de Rode Berg, Hostellerie Kemmelberg op de Kemmelberg en zovele andere.

Op de Zwarte Berg staat Het Narrenschip waar men brocant en antiek kan kopen aan heel scherpe prijzen. Rik Steppe, de bezieler van de meeste bruine kroegen uit de streek heeft in al deze huizen zijn eigen huisstijl achtergelaten waardoor alles er nu zo gezellig is. Zijn broer Dirk Steppe heeft in bijna al deze plaatsen zijn handtekening achtergelaten in de vorm van prachtige muurschilderijen.
In Reningelst is een nieuwe bruine kroeg gevestigd nameijk De Blauwe Plek. Op die Plek zijn er af entoe optredens van gekende artiesten.

Voor nog meer adressen verwijzen we graag naar de website van Heuvelland.