Must see

tourismeDe ‘Walletjes’ en de ‘Pont d’amour’ zijn een van de mooiste plekjes in West-Vlaanderen. Op de markt van Nieuwkerke vertrekken verschillende uitgestippelde mountainbike-, fiets en wandelroutes die de hele streek doorkruisen.

tourisme tourismetourisme 

  1. Bellewaerde Pretpark te Ieper en de indoor skipiste te Komen biedt ontspanning aan jong en oud.

Provinciedomein De Kemmelberg: de meeste bekende heuvel.

bezoekerscentrum De Bergen KemmelBezoekerscentrum De Bergen te Kemmel: verkenning van de verschillende landschappen.

 

Provinciedomein De Kemmelberg

Het domein werd onlangs nog vergroot met de aankoop van De Warande. In dit mmoi park ligt ook het Kasteel De Warande waar zich de gemeentelijke diensten in bevinden. Het kasteel dateert uit 1925 en werd gebouwd ter vervanging van het tijdens de Eerste Wereldoorlog vernielde kasteel dat enkele honderden meter lager gelegen was. Het park is vrij toegankelijk en een fit-o-meterpiste doorkruist het ganse park. Het kasteel ligt aan de voet van de Kemmelberg.
 

Op de Kemmelberg bevindt zich 1 van de drie luchtafweerbunkers die in 1953 tijdens de Koude Oorlog werd gebouwd om antwoord te bieden aan de groeiende Sovjetdreiging. Deze bunker werd vanaf 1960 gebruikt als commandobunker voor oefeningen en in geval van crisis of conflict. Vanaf 2009 is deze bunker toegankelijk voor het publiek.

Bezoekerscentrum De Bergen te Kemmel

In dit museum, die zich achter het VVV kantoor bevindt, kun je het ontstaan van de "bergen" ontdekken, je ontmoet er Kelten, Romeinen, laknehandelaars...
 

Ook in het museum kun je de documentaire "Zero Hour" bekijken. Tijdens de 20' durende film kun je het verhaal van de Britse Tunnels en de Duitse Mineure volgen. Het geeft een overzicht van de gevechten tussen 7 en 14 juni 1914 en toont ook de impact van de Mijnenslag op het landschap.

De zonnegloed

De Zonnegloed ( the glow of the sun) is a wildlife rescue and education farm.