The Bosgeus

verblijf De Bosgeus

The house De Bosgeus offers lodgings for up to 131 people throughout the year:

 

 • Youth movements (camps and training courses)
 • schools (history, nature, rural, open air, and sports classes and reflection days)

families (recreation, reunions)

 

  • sportclubs (stages, avontuurlijke tochten)
   Een aangepast educatief of sportief programma kan besproken en uitgewerkt worden.
   Het huis wordt integraal verhuurd: zelfkook, kamer met ontbijt of volpension. Het huis voldoet aan alle oplegde reglementeringen op vlak van hygiëne en brandveiligheid en is erkend door Toersime Vlaanderen als een klasse Cjeugdverblijf Toerisme voor Allen. Dankzij de betoelaging van de provincie West-Vlaanderen en Toerisme Vlaanderen is het huis verbouwd en vernieuwd tot wat het op heden geworden is.

Kamerindeling

 

   Gelijkvloers

Is volledig toegankelijk en bestaat uit 9 plaatsen en er zijn 5 uitgangen. Hier vindt u een plan

 

1) Een sanitaire ruimte met 3 toiletten en 2 individuele douches. En een aangepaste sanitaire blok met douche , toilet en lavabo bevindt zich in de inkom &nbsp
2) De refter is ingericht met tafels en banken en er staat een kast met servies en bestek voor 131 mensen en tevens nog een koelkast met klein diepvriesvak.

Gelijkvloer

3) Naast de refter bevindt zich een 2de aangepaste blok met 3 bedden, en een afgebakende sanitaire ruimte met terug een douche, toilet en lavabo. er is een aparte uitgang naar de tuin.
4) In een kleine keuken De Klijte bevindt zich een afwasbak, hangkasten, een grote frigo en 2 diepvriezers met verschillende diepvriesbakken. deze kamer kan gebruikt worden als proviandkamer.
5) Parketzaal Kemmel is ingericht met een kast en 10 tafels en 40 stoelen en TV-kast. alt
6) Parketzaal Loker is ingericht met enkele zetels en hier is ook een uitgang naar de tuin.

alt

    7) Parketzaal Dranouter is tevens uitgerust met enkele zetels en palend aan de zaal bevinden zich nog 2 toilettten met lavabo

8) De grote keuken Nieuwkerke met een centraal kookpunt met werktafel. bestta uit een fornuis met 8 bekkens, een fornuis met 4 bekkens met 1 oven op gas. Een friteuse met een inhoud van 14 liter met 2 manden. Een heel grote braadslede. Een kookketel met een inhoud van 50 liter. En dit alles is overdekt met een dampkap. 

alt

Een microgolfoven en een perculator staan ter beschikking. Er zijn hangkasten en legplanken waarop alles van potten en kannen aanwezig is om 131 personen te bedienen en voor te koken. Enkel klein kookgerief zoals aardappelschillers, klopper, mixer ea. zijn niet aanwezig en dienen worden meegebracht. Indien er zelf potten en pannen worden meegebracht moeten die gepersonaliseerd zijn door een kenteken.

 

  1ste verdieping

Op het plan ziet u dat deze verdieping bestaat uit:


9 slaapkamers en op iedere gang is er 1 toilet De Broeken en Korte Pijp. Ieder enkel bed heeft een houten onderstel, een degelijke matras met hoes en een kussen met sloop. Naast het bed staat er voor iedereen een afzonderlijke kast ter beschikking. Er dient zelf gezorgd te worden voor een overtrek voor zowel matras als kussen en bedlinnen of een slaapzak. Dekens kunnen op aanvraag verkregen worden. Geen enkel bed of kast wordt verzet om veiligheidsredenen.

alt1) De Walletjes is 1 grote slaapzaal die in het midden gescheiden is door 2 rijen kasten en er staan 24 enkele bedden.

alt2) Breemeersen beschikt over 7 stapelbedden en 14 kasten. Ieder bed heeft een latoflex, dus voorzichtig bij het betrreden van de bedden bovenaan.
3) De Trompe beschikt over het enige dubbel bed met latoflex. Op de kamer is een ingebouwde kast en een lavabo met warm en koud water.


alt4) De Zwijnebak beschikt over 3 stapelbedden met 6 kasten.


5) De Zepe beschikt over 2 stapelbedden, een ingebouwde kast en een lavabo met warm en koud water.
6) Spiervelden beschikt over 7 stapelbedden en 14 kasten.
7) In Het Petit Pont staan er 3 stapelbedden met 6 kasten.
8) De Noordhoek heeft 2 stapelbedden en een ingebouwde kast en een lavbo met koud en warmù water.
9) De Seule is identiek aan de Noordhoek en De Zepe.

2de verdieping

Op het plan ziet u dat dit verdiep er bestaat uit 3 slaapzalen en 2 sanitaire blokken.


1) De Kemmelberg is ook 1 grote zaal die ook in het midden gescheiden wordt door kasten en er staan 26 enkele bedden.alt


2) De Scherpenberg beschikt over 11 enkele bedden met 11 kasten en paalt aan de sanitaire ruimte De Zwarte Berg.alt


3) De Zwarte Berg is een sanitaire ruimte met 2 toiletten, een wasbak met 14 kranen met zowel koude als warme drukknoppen en een afgebakende gezamenlijke douche met 8 douchekoppen.
4) In De Rode Berg staan er 11 enkele bedden en 11 kasten en paalt aan de sanitaire ruimte De Monteberg.

5) In het sanitair blok De Monteberg bevinden zich 2 toiletten, een wasbak met 14 drukknoppen en een aparte gezamenlijk doucheruimte met 8 doucheknoppen.alt


 

Prijs

De prijzen zijn afhankelijk van periode en soort groep en zijn terug te vinden onder reservatie-accommodatie en dan onder zelfkook De Bosgeus, onder de kalendertabel.


Huishoudelijk reglement

Het huishoudelijk reglement dient strikt te worden nageleefd om zodoende goede overeenkomsten te behouden tussen bezoeker en eigenaar en de dorpsmensen.